Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Центрі „Мікрохірургія ока” роблять до 100 операцій катаракти ока в місяць шляхом факоемульсифікації

До 100 операцій на місяць катаракти ока виконують у Львівському міському центрі “Мікрохірургія ока” шляхом факоемульсифікації – про це «Гал-іnfo» повідомив керівник Львівського міського центру “Мікрохірургія ока” 6-ї міської лікарні доктор медичних наук, професор Ігор Новицький.
“За останні десятиріччя офтальмохірургія, як жодна інша ділянка медицини, зазнала революційних змін. Перш за все йдеться про впровадження мікрохірургічної техніки та новітніх технологій хірургічних втручань”, – сказав Ігор Новицький.
Тепер досягнення операцій катаракти ока повністю впроваджені у Львівському міському центрі “Мікрохірургія ока” комунальної 6-ї міської лікарні м. Львова, створеного 1 вересня 2004 року у місті Винники. У центрі “Мікрохірургія ока” факоемульсифікація катаракти виконується від заснування за допомогою сучасного високоефективного апарату Legasy Everest фірми “Алкон”, придбаного у 2004 році за кошти Львівської мерії за ціною одного 30 тисяч гривень.
У більшості розвинутих країн світу стандартом сучасної операції усунення катаракти можна вважати факоемульсифікацію з імплантацією штучного кришталика.
Факоемульсифікація – це операція видалення мутного кришталика шляхом його роздрібнення з використанням ультразвукової енергії. Шляхом факоемульсифікації катаракту можна видалити через дуже маленькі розтини – шириною 2,5-3,0 мм. Такі розтини є не лише маленькими по ширині, але й мають специфічну конфігурацію (так звані тунельні трьохступеневі розтини), що забезпечує їх самогерметизацію і не вимагає накладання швів. Факоемульсифікація дає можливість швидкої реабілітації хворого – відновлення працездатності з високою гостротою зору вже через кілька днів після операції. Факоемульсифікацію інколи проводять не лише для видалення мутного кришталика, а й для зменшення або ліквідації короткозорості або далекозорості.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ