Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У ЦВК побачили підстави перераховувати голоси

Скарги, які надходять до ЦВК щодо необхідності перерахунку голосів на деяких виборчих дільницях, дають підстави для цього. Про це повідомила журналістам заступник голови Центрвиборчкому Жанна Усенко-Чорна.

Вона зазначила, що до ЦВК надійшло кілька десятків таких скарг, але вони ще не розглядалися на засіданні комісії.

"Ознайомлення з першими із них вже дає підстави ставити питання про необхідність доручення відповідним окружним виборчкомам про проведення повторного перерахунку голосів", - сказала член ЦВК.

"Мають місце випадки, коли з порушенням встановлених законом вимог доставлялася виборча документація до ОВК, була порушена цілісність пакетів із виборчою документацією", - заявила Усенко-Чорна.

Вона зазначила, що відповідно до закону, окружна виборча комісія повинна в такому разі провести перерахунок голосів виборців.

"В окремих випадках ОВК порушували закон і не лише не приймали таких рішень, а навіть голови ОВК одноосібно вирішували це питання і не виносили на голосування...питання щодо проведення повторного підрахунку голосів на дільниці", - зазначила Усенко-Чорна.

Як відомо, перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявив, що БЮТ вже юридично довів факти фальсифікації з боку штабів іншого кандидата у президенти - Віктора Януковича, передає УНІАН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ