Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ЦВК розповіли, як переможці виборів поділять місця в Раді

Низка партій, як і передбачалося, отримали представництво у парламенті за рахунок мажоритарних округів, - Дзеркало тижня.

Блок Петра Порошенко отримає у Верховній Раді восьмого скликання найбільшу кількість депутатських мандатів - 132. Такі попередні результати оголосили в Центральній виборчій комісії.

Голова ЦВК Михайло Охендовський на брифінгу в суботу в Києві заявив, що "Народний фронт" може розраховувати на 82 мандати, "Об'єднання "Самопоміч" - 33 мандати, "Опозиційний блок" - 29 мандатів, Радикальна партії Олега Ляшка - 22 мандати і "Батьківщина" - 19 мандатів.

Крім того, у Верховну Раду проходять 96 народних депутатів, які балотувалися як самовисуванці. Всеукраїнське об'єднання "Свобода", яке не потрапило в парламент по багатомандатному округу, буде представлено у Верховній Раді шістьма депутатами, які перемогли у мажоритарних округах.

Ще по одному кандидату від партій "Сильна Україна", "Заступ" і "Правий сектор" перемогли в одномандатних округах.

За словами голів ЦВК, у окремих мажоритарних округах ще уточнюються дані протоколів, а по багатомандатному округу вони залишаться без зміни. Але в цілому, за його словами, результати залишаться, швидше за все, без змін.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ