Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Турківському районі найменше вкрали грошей, виділених на ліквідацію наслідків торішньої повені

Найменше державних грошей, виділених на ліквідацію минулорічної повені на Львівщини, вкрадено у Турківському районі. Загалом тимчасова комісія Львівська обласної ради вже встигла об’їздити 4 райони: Турківський, Сколівський, Старосамбірський, Городоцький. Про це «Гал-інфо» повідомив голова тимчасової комісії Львівської обласної ради з перевірки використання коштів, наданих на ліквідацію наслідків стихійного лиха 23-27 липня 2008 року, депутат Львівської обласної ради Михайло Блавацький.

За його словами, у Турківському районі, на відміну від інших, гроші використано раціонально і роботи проведено якісно. Мости тут побудовано за 150 тис. грн., а не за мільйони як в інших районах. Разом з тим кошти в інших районах було розпорошено і роботи виконано так, що від наступної можливої повені збитки будуть удвічі більшими, ніж від минулорічної.

 

Як зазначив Михайло Блавацький, комісія продовжує свою роботу і представить свій звіт на першу сесію Львівської обласної ради після канікул. Також, на думку Михайла Блавацького, потрібно буде заслухати звіт тодішнього керівника штабу з ліквідації наслідків повені, першого заступника голови Львівської ОДА Валерія П’ятака.

 

Депутат ЛОР зазначив, що, незважаючи на численні факти розкрадання коштів, прокуратура порушила лише кілька справ. Та й ті не розслідуються.

 

Нагадаємо, що 9 липня 2009 року Львівська облрада створила тимчасову контрольну комісію для перевірки використання коштів для ліквідації наслідків стихійного лиха 23–27 липня 2008 року на Львівщині.

До складу контрольної комісії увійшли депутати: Михайло Бакай (фракція УНП), Дем’ян Малярчук (фракція ГП «Пора»), Емілія Подляшецька (фракція НСНУ), Остап Козак (БЮТ). Головою комісії є Михайло Блавацький (фракція «Свобода»).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ