Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Тустані відбудеться Фестиваль української середньовічної культури

8-10 вересня у Державному історико-культурному заповіднику «Тустань» відбудеться Фестиваль української середньовічної культури. Організаторами фестивалю виступають Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада, Сколівська РДА та Державний історико-культурний заповідник «Тустань».

Як повідомив “Гал-info” заступник голови з гуманітарних питань Сколівської РДА Іван Шило, у програмі фестивалю передбачено проведення ярмарку «Доби Тустані» (Середньовіччя), де будуть представлені вироби народного ремесла: різьбярства, ковальства, гончарства. Заплановано також проведення ігрища воїнів-русичів з різноманітними поєдинками каскадерів та виступи фольклорних колективів.
Учасники фестивалю на час його проведення проживатимуть в наметовому таборі. 
Тустань - давньоруський наскельний оборонний комплекс, митниця та місто-фортеця, залишки якого знаходяться у Карпатах (Східних Бескидах) Львівської області Сколівського району, поблизу с. Урич. Дерев'яна забудова Тустані існувала з другої половини IX до середини XIII ст. Вона була важливим стратегічним пунктом і входила в єдину систему Карпатської (Угорської) лінії оборони південно-західних рубежів Київської Русі, а згодом і Галицько-Волинського князівства. У 1241 р., під час монголо-татарської навали хана Батия фортеця була зруйнована загарбниками-татарами і по ній залишилося тільки село Тустань. Починаючи з ХVІІІ ст. розвалини замку-фортеції Тустань починають відвідувати численні подорожуючі і туристи. Для них місцевими жителями навколишніх поселень створюються численні перекази та легенди про історію та занепад фортеці.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ