Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ТВК є 2 дні, щоб знайти 400 тис. грн на друк бюлетенів, інакше довибори до Львівської облради будуть зірвані

Для друку бюлетенів на проміжні вибори до Львівської обласної ради необхідно віднайти за два дні 400 тис грн., адже інакше не буде виконано статті 140 Конституції і нікого не вибируть. Про це сьогодні, 14 січня, під час прес-конференції повідомила депутат Львівської обласної ради від УДАРу Оксана Юринець.

За її словами, це не лише порушення права громади мати своїх представників у Львівській обласній раді, але й тривожний сигнал для демократії в Україні, адже може мати місце також не проведення виборів на п’яти округах до парламенту.

Депутат заявила, що відповідальність за проведення виборів повинні взяти на себе голова Львівської ОДА та голова Львівської обласної ради.

Варто додати, що на проведення виборів за підрахунками Львівської обласної ТВК потрібно 7 млн грн.

«Не варто думати про те, скільки коштує один депутат. За демократію треба платити, бо вона коштує грошей», - зазначила Юринець.

Вона також додала, що гроші ці можна віднайти, наприклад, скоротити фінансування програм Львівської ОДА із 139 млн на 3%. Окрім того, за її словами, кілька десятків мільйоні гривень, які «були збережені Казначейством залишаться в лишках за 2012 рік» і їх теж можна використати.

Вона також додала, що вона, як депутат УДАРу, готує звернення з цього приводу до очільників області.

Фото: АР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ