Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

У вас заберуть права та не пустять закордон, якщо ви заборгували

«Якщо матір/батько не виплачує аліменти, то у такому випадку в боржника можуть забрати водійські права або не пустити за кордон, або позбавити права на полювання», - розповіла 6 лютого нова очільниця ГТУ юстиції у Львівській області Іванна Смачило під час прес-конференції, передає Гал-інфо

«Станом на сьогодні вже діє закон, який підвищує відповідальність злісних неплатників аліментів. Настали нові часи для боржників, моя чітка позиція – нуль толерантності. Якщо мали мотивацію народжувати дітей, то будьте ласкаві мати мотивацію, щоб утримувати їх. У таких випадках будемо примусово мотивувати.

Нововведення стосуються тільки тих осіб, які не платили відповідну суму аліментів впродовж 6 місяців. Обмеження будуть зняті у тому випадку, якщо боржник погасить заборгованість.

"Реєстр ганьби" Львівщини налічує понад 1,5 тис. боржників

Перше нововведення – це обмеження права виїзду за кордон. Для цього у комунікаційному реєстрі прикордонна служба матиме всю інформацію про того, хто не платить аліменти понад півроку.

Раніше державний виконавець, стосовно злісних боржників, був зобов’язаний звертатись до суду з відповідним поданням щодо обмеження. Але відтепер держвиконавцю не потрібно очікувати рішення суду, він може самостійно вжити заходів. Адже статистика задоволених подань судом таких позивних вимог на Львівщині не сягала навіть 20%.

Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо
1/1

Друге – це обмеження права керувати автотранспортом. Якщо боржник має гроші на пальне, то кошти на забезпечення дитини мусять знайтись. Третє – це обмеження права на полювання. Не для кого не секрет, що мисливство – це дороговартісне заняття.

На Львівщині полюють за неплатниками аліментів: рейтинг боржників

Серед іншого виконавча служба може зобов’язати неплатника аліментів до громадських суспільно корисних робіт. У цьому випадку рішення прийматиме суд. А всі кошти, які боржник заробить, будуть скеровані на погашення його боргу перед дитиною.

Додамо, що з 5 лютого запрацював так званий "Реєстр ганьби" - Єдиний реєстр боржників аліментів, який ознаменували. "До Єдиного реєстру боржників аліментів ми внесли прізвища усіх неплатників аліментів, які не сплачують заборгованість понад 3 місяці. Станом на сьогодні на Львівщині внесено до реєстру 1672 грамадянина.  Кожен охочий може переглянути прізвище, ім’я та по-батькові таких осіб, адже немає жодних обмежень інформації про статки людини.  Якщо жінка або чоловік заборгували, то їх прізвища вже у відкритому "реєстрі ганьби", - розповіла Іванна Смачило.

Кохання поза часом: у Львові 14 лютого одружуватимуть до опівночі

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ