Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Великому Любіні завершено ремонтно-реставраційні роботи приміщення школи-інтернату — архітектурної пам’ятки ХVIII століття

Ремонтно-реставраційні роботи приміщення школи-інтернату для дітей з вадами розумового розвитку у смт. Великий Любінь, яке є пам’яткою архітектури загальнонаціонального значення  ХVIII століття, успішно завершенні. Сьогодні у школі-інтернаті відбулася святкова лінійка, у якій взяли участь заступник голови ЛОДА  Тарас Батенко, народний депутат України Василь Куйбіда, начульник управління освіти і науки ЛОДА Павло Хобзей та швейцарський меценат навчального закладу отець Роберт Готц.
Як розповів «Гал-info» заступник голови ЛОДА з гуманітарних питань Тарас Батенко, приміщення школи-інтернату є архітектурною пам’яткою загальнонаціонального значення 18 століття, відома як Палац барона Броніцького. «З 1945 року тут функціонувала школа-інтернат, пізніше - загальноосвітня школа-інтернат для дітей з вадами розумового розвитку, 1993 року розпочалися ремонтно-реставраційні роботи, найбільш активно реставрація відбувалася протягом трьох останніх років», — зазначив Тарас Батенко.
Організацією ремонтно-реставраційних робіт займалося як управління капітального будівництва, так і приватні фірми. Близько мільйона вкладено із обласного бюджету і більше трьох мільйонів — спонсорські кошти.
Фасад і всі зовнішні роботи виконували фірми-підрядники на замовлення управління капітального будівництва ЛОДА, в той час всі внутрішні роботи у приміщенні, меблі, обладання та техніку забезпечили представники швейцарських фірм за гроші мецената отця Роберта Готца.
За доброчину діяльність Президент України Віктор Ющенко нагородив Роберта Готца орденом «За заслуги» третього ступеня.  
Роберт Готц — почесний громадянин Львова, доктор теології зі Швейцарії та керівник благодійного фонду “Допомога для Західної України”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ