Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Великих Мостах на Львівщині продали 7 га землі за 1,5 мільйона гривень

Ділянку у місті Великі Мости Сокальського району на Львівщини продали незаконним шляхом. Таку заяву зробив сьогодні депутат Львівської обласної ради Володимир Говірко. „По-перше ділянка в місті Великі Мости знаходиться в межах міста і дозвіл на її продаж мали дати міська рада та міськвиконком Великомостівської міської ради, які виступили проти. Також на даній ділянці зосереджені комунікаційні системи - дві лінії електропередач, каналізаційні колектори, газопровід, підземні кабелі зв’язку, що унеможливлює продаж ділянки на конкурентних умовах”, - сказав Володимир Говірко.
Як розповіла голова Великомостівської міської ради Наталія Домашковець, минулого року на цю ділянку на правах оренди претендував німецький інвестор, який хотів побудувати у Великих Мостах завод абразивних матеріалів. „Думка громади була різною, проте депутати дали погодження на розробку проекту та оренду землі на 49 років. Продавати ділянку депутати рішуче відмовилися”, - розповіла Наталія Домашковець.
Продаж ділянки відбувся за погодженням голови Львівської обласної адміністрації. Згідно з розпорядженням губернатора від 12.01.2009 року, затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для продажу права власності на земельних торгах у формі аукціону під будівництво заводу абразивних матеріалів площею 7,46 га та переведення ділянки із категорії земель сільськогосподарського призначення в категорію земель промисловості. За словами Володимира Говірка, таке рішення було неправомірним, адже ділянка має визначену адресу: м. Великі Мости вул. Львівська, 2а, і автоматично належить до місцевої адміністрації.
Про торги місцева влада дізналася за день до їх проведення, коли на ділянці був встановлений стенд з відповідною інформацією. Торги було проведено 17 березня на товарній біржі „Львівська універсальна” між двома приватними підприємцями. Ділянку площею 7,46 га продали за 1,5 млн гривень. „Ціна цієї ділянки в десять разів більша, до того ж торги проводилися між „своїми” підставними фірмами”, - зауважив Володимир Говірко. Він ініціюватиме скликання позачергової ради сесії Львівської обласної ради для врегулювання цієї ситуації. „На цій сесії буде піднято питання про відмову реєстрації права власності ділянки та скасування легітимності торгів” - сказав Володимир Говірко. За його словами, інвестор - це підставна особа, а ділянку в майбутньому перепродадуть.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ