Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У вересні на Львівщині стане на 77,8 тонни непридатних пестицидів менше

У вересні розпочато вивезення непридатних пестицидів з території Львівської області за кошти Державного фонду охорони навколишнього природного середовища (ОНПС) в розмірі 1 млн грн. На даний час за ці кошти  вивезено 16,471 тонни пестицидів зі складів Жовківського району, у тому числі зі складів що не забезпечували екологічно безпечного зберігання пестицидів – повідомили в Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища у Львівській області. Решта пестицидів в даному районі зберігаються у задовільному стані.
Оскільки коштів Державного та обласного фондів ОНПС вкрай недостатньо для забезпечення безпечного знешкодження всіх  пестицидів, розміщених на території області, а інші джерела фінансування цих робіт практично відсутні, тому вивезення пестицидів буде проводитися з найбільш незадовільних місць зберігання пестицидів відповідно до затвердженого Львівською обласної радою та обласної державною адміністрацією графіку вивозу. Наступні на черзі згідно з графіком: Бродівський, Турківський та Мостиський райони.
Нагадаємо, для запобігання негативного впливу на довкілля та здоров’я людей Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища у Львівській області  2006 року проведено два чергові тендери з виконання робіт по знешкодженню непридатних та заборонених до використання пестицидів за кошти обласного та Державного фондів ОНПС. Відповідно до результатів цих тендерів у квітні поточного року за кошти обласного фонду ОНПС в розмірі 300,0 тис. грн. ТзОВ «Елга» (м. Шостка) з Львівської області вивезено на знешкодження 23,3 тонни непридатних пестицидів, а саме: 7,1 тонни з Буського, 6,0 т з Жидачівського та 10,2 т з Стрийського районів.
Загалом, за даними інвентаризації у Львівській області, станом на 15.12.2005 року нараховувалось 774,419 тонн цих небезпечних речовин.
Пестициди, потрапляючи до організму через шкіру, повітря і шлунок, викликають розлади центральної нервової системи, виникнення онкологічних захворювань і порушення роботи репродуктивної системи організму.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ