Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У вересні прогнозується подорожчання кави на 5-10%

У зв’язку із суттєвим подорожчання сорту кави сорту робуста експерти прогнозують найближчим часом підняття цін на мелену та розчинну каву.
Як розповів „Гал-info” представник відділу маркетингу СП „Галка” Тарас Юрчишин, найбільше подорожчання сировини позначиться на дрібних виробниках, які не мають значних запасів кавового зерна, тоді як великі виробники ще деякий час перероблятимуть резерви. За його словами, уже з початку вересня ціни на каву зростуть на 5-10%. Він також зазначив, що подорожчає і розчинна кава, оскільки більшість її видів виробляють з використанням робусти. 
В середньому тонна кави сорту робуста подорожчала на 300-400 доларів. Якщо на початок року тонна кавового зерна коштувала близько 1,3 тис. доларів, то зараз її вартість становить 1,65-1,7 тис. доларів. Подібне подорожчання спостерігалося на початку 2000 року. Зараз ціна на каву досягла граничної верхньої межі 2000 року.
Значне зростання цін на каву, яке триває вже кілька тижнів, викликано його недостачею, яка посилюється. Причина - втрата в результаті сильних дощів значної частини врожаю у В'єтнамі, який є світовим лідером по виробництву зазначеного сорту кави.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ