Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект „Про азартні ігри”

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект „Про азартні ігри” №3036, який визначає особливості держрегулювання діяльності в сфері організації й проведення азартних ігор, здійснення контролю над їхнім проведенням, а також впорядкування територіальної організації діяльності в цій сфері.
Згідно із законопроектом, до азартних ігор належать „парі, яке полягає у грі на тоталізаторах і в букмекерских конторах, інші парі з використанням ігрового устаткування або пристроїв, включаючи рулетку, комп'ютерів, інші ігри, які проводяться за засоби й на власний ризик їхніх учасників з метою одержання матеріальної вигоди за умов невизначеності можливих результатів".
За проектом, підвищуються вимоги до місць проведення й організаторів азартних ігор. Так, пропонується територіально локалізувати проведення азартних ігор, посилити вимоги до виділених для цього територій. Кабінету Міністрів надається право визначити в Україні не більше чотирьох таких територій.
Діяльність у цій сфері пропонується дозволити  лише суб'єктам підприємницької діяльності – юридичним особам, статутний фонд яких сформований за рахунок внесків винятково в грошовій формі в розмірі не менш 1,5 млн євро. Право брати участь в азартних іграх зберігається за особами, яким виповнився двадцять один рік і які є дієздатними, не мають ознак алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння. Автором закону є член парламентської фракції Партії регіонів Григорій Смитюха.
Нагадаємо, що з початку каденції міського голови Андрія Садового у Львові проводиться посилена кампанія щодо регулювання грального бізнесу на території Львова. Зокрема, 22 червня 2006 року депутати Львівської міської ради 74 голосами «за» проголосували за ухвалу про розміщення закладів гральнього бізнесу у Львові, якою заклали правові основи щодо діяльності об’єктів грального бізнесу у місті. Зокрема, всі гральні заклади, які не мають документів на свою діяльність, підлягали демонтажу. На той час у Львові функціонувало близько 2000 закладів грального бізнесу.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ