Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Верховній раді знову готують атаку на українську мову, - Смолій

Як повідомив громадський діяч Андрій Смолій, загроза доволі велика. Представники політичної партії "Слуга народу" внесли аж два законопроекти про фактичне вихолощення Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Про ПЕРШИЙ законопроект було відомо ще в грудні. Це маргінальний документ #4638 Бужанського, Дубінського, Качури, Гетьманцева, Брагара та інших з проросійського крила «Слуги народу». Суть документа - ПОВНЕ СКАСУВАННЯ контролю за обслуговуванням українською мовою. Тобто скасування штрафів. 

ДРУГИЙ законопроект - пряма загроза Закону про мову від людей прямо наближених до Зеленського та Офісу президента. Це документ #4638-2, зареєстрований 9 лютого(!!!) керівництвом монобільшості - головою СН - Корнієнком, заступницею Кравчук та головою профільного комітету Потураєвим. Він передбачає чергове ВІДТЕРМІНУВАННЯ контролю за виконанням закону на півтора роки. Тобто аналогічне вихолощення та знищення здобутків Закону про мову. 

Як зазначає Смолій, і один, і другий проекти Закону є прямою загрозою та прямим посяганням на українську мову та на підвалини державності.

"Найбільш виразним є те, що один із законопроектів фактично підтримує ОП та Зеленський, якщо його люди прямо подають законопроект про знищення норм Закону. 

Фактично ми бачимо чергову масштабну АТАКУ влади Зеленського на МОВУ та УКРАЇНСЬКИЙ ПРОСТІР. Закон, який почав працювати, який дає свої плоди, який робить Україну Українською. Вони хочуть це знищити і повернути нас назад в «русскій мір». 

Вимагаємо зняти з розгляду відповідно законопроекти та припинити грати на руку Кремля! Ви з Україною чи проти неї?", - зокрема зазначив Андрій Смолій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ