Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Відні урочисто відкрили День Львова

Вперше культурна столиця України і місто, що прийматиме матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року, – Львів представляє себе у Відні. Таким чином, львів’яни хочуть запросити мешканців Відня приїхати до Львова і помилуватись красою міста. Відтак, сьогодні. 23 квітня, у столиці Австрії проходить День Львова. Всі головні події розгортатимуться у Музейному кварталі.

У Бароковій залі Музейного кварталу День Львова у Відні урочисто відкрили виступом театру «Воскресіння» та гурту «Йорий Клоц».

Також сьогодні у Відні о 17.00 год у внутрішньому подвір’ї Музейного кварталу виступить вуличний театр «Воскресіння» з вогняним шоу-виставою «Глорія», а також о 16.00 год для всіх гратиме етно-фольк гурт «Йорий Клоц».

У Інституті Східноєвропейської історії Віденського університету о 15.00 год відбудеться лекція заступника міського голови Львова з гуманітарних питань Василя Косіва на тему «Львів – культурна столиця України», де він розповість про історію та туристичний бренд Львова.

«Для нас як для європейської компанії дуже важливим є підтримка саме європейського міста – такого якЛьвів, тому що воно найбільш ближче до Європи і воно дуже цікаве туристам. Акція, яка зараз буде, - це можливість зробити наш внесок у сам Львів. Раді бути спонсорами такого чудового міста», - розповідає директор компанії «Керхер» у Львові Юлія Дубенська.

Мешканцям Відня роздають міні-запрошення до Львова. «Такими міні-запрошеннями ми хочемо дати мешканцям Відня більше інформації про Львів - де є наше місто і як до нього доїхати. І бачимо, що насправді для багатьох людей є відкриттям, що Львів є такий. Вони багато чули про Україну. Але місто їм відрізнити важко. Тепер можна говорити точно, що крім офіційної столиці мешканці Відня знатимуть і культурну столицю України - Львів», - зазначив Андрій Москаленко, начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин.

Як зазначила учасники делегації зі Львова у Відні, протягом 4 годин роздали вже 4 тис листівок.

Нагадаємо, партнерами проведення Дня Львова у Відні є компанії «Керхер», AVE та «Arzinger».

Згідно зі стратегією конкурентоспроможності Львова, що розроблена компанією «Монітор груп» та Львівською міською радою, туризм та ІТ-технології є двома ключовими пріоритетами розвитку міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ