Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У військових частинах ЗахОк кількість хворих за добу зменшилася на 73 особи

За інформацією старшого оперативної групи з реагування на надзвичайні ситуації в зоні пандемії, панзоотії та епіфітотії начальника медичної служби управління Західного оперативного командування підполковника медичної служби Леоніда Бенцала, епідемічний стан в зоні відповідальності Західного оперативного командування на ранок 4 листопада 2009 року залишається складним, – повідомили у прес-центрі Західного оперативного командування.

 

Разом з тим, проявляється тенденція помірного зменшення кількості цивільного населення областей в зоні відповідальності Західного ОК із захворюваннями на гострі респіраторні інфекції та грип. За останню добу звернень мешканців 9 областей було менше на 25 тис., аніж за попередню.

 

У військових частинах Збройних Сил України зони відповідальності Західного ОК кількість хворих, у порівнянні з минулою добою, зменшилася на 73 особи.

 

Досить ефективно впроваджуються і виконуються профілактичні заходи та санітарно-просвітницька робота серед військовослужбовців, працівників ЗС України та членів їхніх родин. На всіх без винятку контрольно-перепускних пунктах, в штабах, медичних підрозділах, солдатських клубах, спальних приміщеннях розміщена інформація щодо проявів, профілактики та заходів з лікування на дані захворювання. Медичні працівники військових частин проводять активне виявлення хворих безпосередньо у підрозділах, що дозволяє завчасно локалізувати розповсюдження вірусної інфекції.

 

У військових частинах налагоджено виготовлення захисних марлевих медичних пов’язок. У приміщеннях, де знаходиться особовий склад, регулярно проводяться дезінфікаційні заходи, що включають в себе обов’язкове вологе прибирання, протирання спеціальними розчинами дверей, сходових клітин, перил, підвіконників тощо.

 

Командувач військ Західного ОК генерал-лейтенант Михайло Куцин наказав командирам та начальникам взяти на контроль питання щодо забезпечення кожного військовослужбовця захисною маскою, наявністю у підрозділах дезінфікуючих засобів. Звернув увагу на підтримання стабільної температури у житлових приміщеннях. Генерал-лейтенант Михайло Куцин тимчасово заборонив проведення зборів, лекцій тощо.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ