Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Волинській області відбулось перше засідання регіональної комісії з реабілітації

У Волинській області відбулось перше засідання регіональної комісії з реабілітації. Про це інформує прес-служба УІНП.

На виконання Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» у регіонах розпочинають свою роботу перші регіональні комісії з реабілітації.

Першою комісією, що уже провела засідання та обрала керівництво, стала Волинська комісія з реабілітації. Її персональний склад затверджений розпорядженням Голови обласної державної адміністрації №77 від 15.02.2019.

21 лютого 2019 року Волинська комісія з реабілітація обрала своїм головою Олександра Гуча, представника ГО «Всеукраїнський молодіжний рух «Національний альянс». Його заступницею обрали Ларису Бондарук, головного спеціаліста з регіональних питань у Волинській області Українського інституту національної пам’яті. І секретарем комісії комісія обрала Ольгу Купровську, начальника відділу з питань релігій та національностей управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації.

Обласні державні адміністрації завершують процес створення регіональних комісій з реабілітації, які стануть першою ланкою нової системи реабілітації жертв комуністичного тоталітарного режиму 1917-1921 років. Згідно Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» саме регіональні комісії приймають заяви громадян про реабілітації та за результатами розгляду отриманих матеріалів надсилають Національній комісії свої висновки.

Зручно стежити за утворенням комісії по Україні можна на карті, яка модерується Інститутом://bit.ly/2S9M9pT

Відтак членами комісії стали:

  • Лариса Бондарук, головний спеціаліст з регіональних питань у Волинській області Українського інституту національної пам’яті;

  • Людмила Балецька, представник редакційно-видавничої групи “Науковий центр історичних студій Волинь”;

  • Тарас Висоцький, представник ГО “Розвиток мікрорайонів міста”;

  • Антоніна Гурська, начальник відділу зберігання документів НАФ Державного архіву області;

  • Олександр Гуч, представник ГО “Всеукраїнський молодіжний рух “Національний альянс”;

  • Богдан Зек, представник Волинського краєзнавчого музею;

  • Ольга Купровська, начальник відділу з питань релігій та національностей управління культури, з питань релігій та національностей обласної державної адміністрації;

  • Олександр Пирожик, перший заступник голови обласної ради;

  • Олександр Півень, начальник архіву управління Служби безпеки України в області;

  • Ольга Плечій, начальник відділу підтримання обвинувачень в суді прокуратури області;

  • Володимир Солоненко, начальник управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції в області.

Інститут буде надалі публікувати на своєму офіційному веб-сайті новини про створення регіональних комісій з реабілітації.

Ознайомитись із інфографіками та рекомендаціями, які розробив Інститут для полегшення запуску регіональних комісій, можна тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ