Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У ВООЗ заявили, що сьогодні не час оголошувати надзвичайний стан через вірус в Китаї

Всесвітня організація охорони здоров’я вирішила поки не оголошувати надзвичайний стан через розповсюдження нового коронавірусу з Китаю.

Про це на брифінгу оголосив глава надзвичайного комітету ВООЗ Дідьє Хусін, - передає Громадське.

За його словами, думки членів комітету розділилися порівну. Хусін зазначив, що з одного боку, ситуація розвивається досить швидко, а з іншого — кількість жертв поки незначна.

"Надзвичайний комітет порекомендував генеральному директору ВООЗ, що зараз не час оголошувати надзвичайний стан. Нині — зарано вважати його надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я міжнародного масштабу", — сказав він.

Хусін звернувся до влади Китаю з проханням і надалі надавати інформацію щодо захворювання і співпрацювати з ВООЗ. Країни, в яких також виявлять новий вірус, він попросив бути готовими «вирішувати ці спорадичні випадки».

Гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус зазначив, що для Китаю ця ситуація точно є надзвичайною ситуацією, але вона поки не стала такою у глобальному масштабі.

Востаннє ВООЗ оголошував надзвичайний стан у 2019 році під час спалаху вірусу Еболи — тоді в Конго від нього померли понад 2000 людей. Раніше його оголошували під час епідемії свинячого грипу у 2009 році, спалаху поліомієліту та Еболи у 2014-му і вірусу Зіка — у 2016-му.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, українських прикордонників повідомили про китайський коронавірус.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ