Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ВРУ 6-го скликання відбуватимуться ситуативні голосування за інтересами — Володимир Цибулько

У новоствореному українському парламенті 6-го скликання складеться ситуативна більшість — вважає політолог Володимир Цибулько. Про це він заявив у коментарі «Гал-info».
«Ситуація щодо більшості у ВРУ виглядає так: демократична більшість буде утвореною на момент поділу портфелів та висунення Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра. А потім буде відбуватися формування парламентських сил за спільними інтересами. Адже будуть приймати ряд законів, які Партії регіонів та Блоку Литвина просто не вигідно буде не голосувати, що цілком логічно», — зазначив він.
«У наступному парламенті будуть відбуватися ситуативні голосування за інтересами після утворення коаліції та обрання спікера та прем’єра. Як відверта опозиційна сила у парламенті залишиться тільки Комуністична партія України. Можливо, ще Блок Литвина, адже він має амбіції на 2009 та 2010 років, щоб вести гру на своє політичне збереження. Регіони відверто і не задекларують своєї опозиційності, оскільки за певні законопроекти будуть голосувати. Їх позиція складеться такою: вони будуть ревізорами на певні законопроекти, які будуть прийматися, а за іншу частину законів будуть голосувати разом із помаранчевими», — додав він.
Нагадаємо, станом на вчорашній день 7 народних депутатів від Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» так і не підписалися під угодою про створення коаліції із Блоком Юлії Тимошенко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ