Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ВРУ зареєстровано проект постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії з розслідування порушень законодавства Луценком – Ігор Кріль

У Верховній Раді України вчора зареєстровано проект постанови парламенту про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин і фактів щодо порушень Конституції України та законів України, а також численних зловживань службовим становищем міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком. Про це «Гал-info» повідомив народний депутат України, член тимчасової слідчої комісії Ігор Кріль.
Він відзначив, що наразі зарано коментувати подію, яка сталася після засідання РНБОУ та давати висновки як члена комісії, оскільки вона ще не створена і немає навіть рішення правоохоронних органів. «Це брудна тема. Побилися два мужики і в першу чергу вони один із одним повинні вияснити стосунки. Я не хочу багато говорити на цю тему», — зазначив Кріль.
Загалом у склад Тимчасової слідчої комісії ввійшло 15 народних депутатів. Головою тимчасової слідчої комісії пропонують обрати депутата Миколу Джигу, заступником — Валерія Бевза. Термін діяльності тимчасової слідчої комісії пропонується встановити три місяці та заслухати звіт Тимчасової слідчої комісії на пленарному засіданні Верховної Ради України не пізніше трьохмісячного терміну з дня прийняття цієї постанови, повідомляє Інформаційне управління парламенту.
Нагадаємо, у п’ятницю опісля засідання РНБОУ міністр Юрій Луценко на очах у багатьох губернаторів побився із київським мером Леонідом Черновецьким, який на засіданні звинуватив Луценка у вимаганні від нього київської землі, шантажуючи його арештом сина мера. Луценко ж назвав Черновецького «брехуном» і зазначив, що вибачатися не має наміру. Обидва уже зняли побої і готують судові позови.
Водночас, як повідомляє офіційний портал Президента, Ющенко звернувся з офіційним листом до Генпрокурора Медведька із проханням з’ясувати всі обставини сутички між міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і мером Києва Леонідом Черновецьким і у разі необхідності застосувати всі передбачені законодавством заходи до її учасників.
Про результати цієї перевірки та відповідне реагування Президент просить повідомити йому протягом тижня.
Учора, 23 січня, на засіданні опозиційного уряду лідер Партії регіонів Віктор Янукович зазначив, що його політична сила домагатиметься відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
Водночас Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк прогнозує розгляд парламентом інциденту, що стався між мером Києва Леонідом Черновецьким і міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, після закінчення розслідування правоохоронних органів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ