Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ВРУ зареєстрували законопроєкт, який забороняє продавати цигарки й алкоголь в магазинах

Народний депутат від Партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 5805, що передбачає зміни в частині місць продажу алкоголю і сигарет.
Фото - Гал-інфо.

Про це інформує УНІАН.

Так, політик пропонує дозволити продаж пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв, вина, звичайних і електронних цигарок, пристроїв для куріння без згоряння тютюну і аксесуарів для них тільки у спеціалізованих торгових точках. Водночас у таких точках, крім алкоголю і сигарет, більше нічого не будуть продавати.

Згідно із законопроєктом, в супермаркетах, продуктових магазинах і точках, де продаються спортивні або дитячі товари, реалізація алкогольної та цигаркової продукції буде категорично заборонена.

Депутат також пропонує штрафи за порушення заборони. Так, магазин або супермаркет, який вирішить продавати цигарки або алкоголь, можуть покарати стягненням у розмірі 21 тисячі 180 гривень. 

На думку політика, цей законопроєкт допоможе Україні боротися з масовим вживанням алкоголю і сигарет, які призводять до захворювань, травм і смертей. Законопроект вже переданий на розгляд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ