Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Вселенському патріархаті у Стамбулі провели святкову літургію українською

З благословення Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія у церкві Святого Миколая в Стамбулі, з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці відбувалася святкова літургія українською мовою.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Генеральне консульство України в Стамбулі.

«Ми сьогодні помолилися за захисників та захисниць України. Ми вдячні Матері Церкві та Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію за цю можливість», - сказав Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман.

Він привітав присутніх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем захисників і захисниць України та Днем козацтва та повідомив, що в цьому місяці закінчує свою каденцію в Туреччині. Олександр Гаман подякував за плідні роки співпраці та подарував Вселенському Патріархату ікону Святого Миколая.

На сторінці Генконсульства відбувалася онлайн-трансляція літургії, відео доступне для перегляду.

Як відомо, церква Святого Миколая в Стамбулі була відбудована в 1837 році на місці колишньої церкви візантійського періоду, яка вперше згадується в документах 1724-го року (ймовірний час будівництва - до 1538 року). 24 листопада 2019 року у церкві Святого Миколая в Стамбулі пройшла панахида українською мовою по жертвах Голодомору, в якій взяв участь Вселенський Патріарх Варфоломій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ