Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У всіх школах Львова триває підготовка до проведення незалежного оцінювання

Сьогодні, 15 грудня 2006 року, відбудеться чергова робоча нарада із працівниками районних відділів освіти та представниками Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти — про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Такі наради відбуваються щомісяця, а ближче до проведення незалежного оцінювання, у квітні, їх проводитимуть частіше, щоб підготувати відповідальних за це людей. Водночас зараз в усіх школах міста триває підготовка до проведення незалежного оцінювання, зокрема проводяться наради із вчителями, батьками та учнями.
«Зовнішнє незалежне оцінювання у школах нашого міста проводитиметься на добровільних засадах. Для участі в ЗНО учневі треба зареєструватися у своєму навчальному закладі: написати заяву на ім'я директора школи, в якій вказати предмети для проходження тестування. Заява дає підстави директорові школи внести ім'я учня чи учениці в базу даних реєстрації учасників ЗНО. Без вказаної процедури взяти участь у ЗНО неможливо», — розповіла начальник управління освіти Львівської міської ради Надія Оксенчук.
Зовнішнє незалежне оцінювання — процес визначення рівня навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів (ЗНЗ) установами, що не залежать від загальноосвітніх та вищих навчальних закладів. В Україні такими установами є Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) та вісім регіональних центрів, серед яких і Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти (ЛРЦОЯО), організований у травні 2006 року.
Запровадження ЗНО відбувається з метою забезпечення конституційних прав громадян на рівний доступ до якісної освіти, утвердження справедливості в державі, сприяння інтеграції України в європейський освітній простір.
Для участі в ЗНО учневі треба зареєструватися у своєму навчальному закладі: написати заяву на ім'я директора школи, в якій вказати предмети для проходження тестування, після чого його ім'я буде внесено до бази даних реєстрації учасників ЗНО.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ