Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У всьому світі оголошують траур за жертвами катастрофи Ту-154

У всіх установах Євросоюзу в Брюсселі 12 квітня оголошено днем жалоби за жертвами катастрофи літака президента Польщі Леха Качиньського, в результаті якого загинув він сам і ще 95 людей. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Прапори біля будівель Євросоюзу будуть приспущені, а всі заходи розпочинатимуться з двох хвилин мовчання в пам'ять про загиблих.

У зв'язку з авіакатастрофою під Смоленськом, в якій загинули президент Польщі Лех Качиньський і вся державна делегація, у Литві оголошується триденний траур - з 7.00 понеділка до 22.00 середи.

"Ми будемо три дні сумувати разом з польським народом, який пережив величезну трагедію", - сказав прем'єр Андрюс Кубілюс (Andrius Kubilius) журналістам у неділю після позачергового засідання уряду.

"Це означає, що певні правила жалоби щодо прапора будуть діяти у всій Литві. Я сподіваюся, що громадяни Литви, громадяни різних національностей, що відчувають великий біль разом з народом Польщі, проявлять в ці дні солідарність і будуть вшановувати пам'ять польських політиків, представників влади Польщі, багатьох з яких ми дуже добре знали", - сказав прем'єр.

Бразильська влада оголосила триденну жалобу в пам'ять про загиблих в результаті аварії літака польського президента Леха Качиньського під Смоленськом 10 квітня 2010.
Уряд Бразилії в суботу направив свої співчуття польському народу і оголосив у країні триденний траур.

"Я заявляю про солідарність Бразилії з народом Польщі, з якою ми пов'язані через велику кількість польських іммігрантів, що проживають в нашій країні", - заявив міністр закордонних справ Бразилії Сельсо Аморім в посланні своєму польському колезі Радославу Сікорському.

Бразильський уряд наприкінці 19 століття створив особливі умови для поляків, які бажали поселитися в країні.

Раніше понеділок 12 квітня був оголошений жалобним в Росії. "Від імені російського народу висловлюю найглибші, найщиріші співчуття польському народу, відчуття співчуття і підтримки рідним і близьким загиблих. У понеділок, 12 квітня, в Росії буде оголошено національний траур", - сказав Дмитро Медведєв.

А в Польщі траур буде семиденним. У неділю опівдні за місцевим часом (13.00 за київським) по всій Польщі пройдуть дві хвилини мовчання.

Співчуття польському народу висловили глави багатьох держав. Люди приносять до посольств Польщі по всьому світу квіти і свічки.

Нагадаємо, літак Ту-154, на якому офіційна польська делегація летіла в Катинь на траурні заходи, розбився недалеко від злітно-посадкової смуги аеродрому "Північний-Смоленськ". За попередніми даними, до аварії пілот три рази заходив на посадку, проігнорувавши рекомендації диспетчерів піти на запасний аеродром. Катастрофа сталася в умовах сильного туману, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ