Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У виборчому окрузі № 121 на Львівщині (Червоноград, Сокаль, Радехів) зареєстровано понад 4 тис. заяв про голосування «на дому»

Керівник Львівського обласного виборчого штабу кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко, народний депутат України Іван Денькович закликав виборців та усіх учасників виборчого процесу на Львівщині зробити усе можливе, аби голосування відбулося максимально коректно та відповідно з чинним законодавством. Особливу увагу нардеп звернув на спроби фальшувати волевиявлення галичан за допомогою так званого „голосування на дому”. Про це він заявив 15 січня, повідомила прес-служба Львівського обласного виборчого штабу кандидата на пост Президенти України Юлії Тимошенко.

 

„Партія регіонів та їх кандидат Янукович спільно штабом Ющенка роблять усе можливе, аби спотворити волевиявлення громадян 17 січня. „Навики” 2004 року не дають їм спокійно спати. Навіть попри попередження міністра внутрішній справ про кримінальну відповідальність за порушення виборчого законодавства, для бажання фальшувати результати виборів засвербіли не лише ті руки, які „на ти” з норковими шапками, а й навіть ті руки, які нібито „нічого не крали”, – наголосив Іван Денькович.

 

З його словами, динаміка зростання кількості „заяв” на домашнє голосування на Львівщині починає набирати загрозливих форм.

 

„Неозброєним оком помітно, що фальсифікації готуються головно в сільській місцевості. Адже якщо у 117-му, 118-му та 119-му виборчих округах (які покривають саме місто Львів) сумарна кількість заяв становить 353 документи, то скажімо у 121-му окрузі (Червоноград, Радехівський, Сокальський райони) станом на сьогодні їх „налічується” уже 4069. Схожі цифри ми спостерігаємо й в інших виборчих округах області. Хочу просто застерегти бажаючих спотворити результати голосування: відповідальність перед законом чекатиме на кожного, хто посягне на демократичні завоювання України, ключовим з яких є свобода вибору”, – підкреслив І.Денькович.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ