Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У виїзному матчі „Карпати” здобули перемогу над алчевською „Сталлю”

У матчі 10-го туру чемпіонату України футболісти львівських „Карпат” в Алчевську з мінімальним рахунком 1:0 взяли гору над місцевою „Сталлю”.
Перед від’їздом до Алчевська футболісти та тренери „Карпат” не приховувати, що в поєдинку зі „Сталлю”, яка, маючи в активі лише 5 очок, обіймала передостанній рядок турнірної таблиці, розраховують на перемогу. Як бачимо, у „зелено-білих” слова не розходяться з ділом. Хоча треба зазначити, що третя поспіль гостьова перемога підопічним Олександра Іщенка далася з величезними труднощами.
Загалом гра, в якій і господарі, і гості з перших хвилин дали зрозуміти, що прагнуть діяти другим номером і перш за все подбали про безпеку власних воріт, видалася рівною та маловидовищною з великою кількістю помилок зі сторони обох команд. Глядачі стали свідками впертої боротьби, в якій суперники надто часто порушували правила. Натомість по-справжньому гольових моментів створено було обмаль. А „сталевари” напругу біля воріт галичан за великим рахунком взагалі жодного разу до точки кипіння так і не довели.
Якщо бути об’єктивним, то й „Карпати”, коли брати до уваги лише саму гру без його підсумкового результату, навряд чи звітний поєдинок можуть занести собі в актив. У захисті наша команда зіграла більш-менш надійно, а от в передній лінії злагоджених дій було обмаль. Так єдину комбінацію, яка могла призвести до успіху в першому таймі, „зелено-білі” розіграли вже в компенсований час, коли партнери вивели на побачення з воротарем „Сталі” Вадимом Старцевим Рошу Батісту. На жаль, бразильському форварду „Карпат” не вдалося переграти стража воріт господарів.
Не використав свій шанс й інший нападник галичан Лакі Ідахор: в другій 45-хвилинці нігерієць після класної передачі верхом правого хавбека Ігоря Худоб’яка примудрився головою приблизно з восьми метрів по центру воріт не влучити в рамку. І не випадково після цього Олександр Іщенко замість нього випустив на поле ще одного легіонера Алєксандру Голбана з Молдови. Заначимо, що ця заміна, так само як і вихід на поле Василя Кобіна замість білоруса Аляксєя Сучкова, зіграла суттєву роль у вирішальному епізоді матчу.
А стався цей епізод на 86-й хвилині, коли здавалося, що в цьому матчі голів забито так і не буде. „Карпати” провели відмінну комбінацію, в фіналі якої Ігор Худоб’як зробив діагональний простріл з правого флангу атаки, Алєксандру Голбан грамотно пропустив м’яч на Василя Кобіна, і той у падінні з п’яти метрів переправив м’яч під поперечку – 1:0. Спасти команду господарів від неприємностей у Вадима Старцева не було жодних шансів.
У заключні хвилини львів’яни завдяки впевненому контролю над м’ячем без проблем довели справу до переможного кінця. А деморалізованим „сталеварам” не допомогли і дві компенсовані хвилини, які до основного часу додав арбітр матчу Віталій Годулян з Одеси.
Отож після переможних вояжів до Маріуполя та Сімферополя, „Карпати” з трьома очками повертаються додому і з Алчевська. Ця перемога дозволила „зелено-білим”, в активі яких стало 15 очок, піднятися на третю сходинку турнірної таблиці. Щоправда таку ж кількість очок мають і дніпропетровський „Дніпро” та київський „Арсенал”, але у „Карпат” більша кількість перемог. А очолюють перегони чемпіонату України київське „Динамо” та донецький „Шахтар” – в обох грандів вітчизняного футболу по 26 очок. До речі свій наступний виїзний поєдинок „Карпати” проведуть 28 жовтня в Донецьку з чинним володарем титулу „Шахтарем”. Але перед тим, 22 жовтня, „зелено-білі” на полі львівського стадіону „Україна” поміряються силами з ФК „Харків”.
Як зазначив у коментарі „Гал-іnfо” Олександр Іщенко, головний тренер “Карпат”: „Ми знали, що команда Алчевська дуже непростий суперник. “Сталь” чотири голи забила ФК “Харків”, гідно зіграла в Донецьку проти “Шахтаря”. Ми побоювалися індивідуальних дій Акобяна та швидких флангових проходів Біто, тому врахували помилки харківських колег. Ми розраховували на свої контратаки, одна з яких у підсумку виявилась результативною. Особисто мені більше сподобався перший тайм, у якому ми діяли осмислено. А от в другій половині зустрічі наша команда зіграла на результат. Тому можливо наша гра не була надто привабливою. Та головне, що ми перемогли. Результат матчу вважаю справедливим, хоча звісно не обійшлося й без певної долі везіння. Але ж господарі взагалі не мали жодного шансу вразити наші ворота”.
Тон Каанен, головний тренер “Сталі”, зазначив: „З двох команд лише одна заслуговувала на перемогу. Це – “Сталь”. Ми зіграли дуже організовано та напористо. Мені не має в чому дорікнути своїм футболістам. На жаль, доля склалася по іншому. “Карпати” вкрали у нас три очки. Хоча більш справедливим результатом напевне була б нічия. Я не хочу виправдовувати поразку кадровими проблемами. Проте ми грали без свого результативного півзахисника Касьянова. До сих пір не відновилися після травми Грубєліч та Грибачов. У другому таймі в гру ввійшов Горбушин, який зміцнив лінію півзахисту і добре взаємодіяв з Рубеном Гомером. Цю зв’язку ми будемо використовувати в майбутньому. Я не хочу коментувати суддівство. Ті, хто дивився поєдинок по телевізору з багатьма повторами моментів, підтвердять, що не раз спостерігали стовідсоткові порушення правил зі сторони наших суперників”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ