Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Винниках оголосили день жалоби за загиблими на Грушевського

Сьогодні, 23 січня, в містечку Винники біля Львова оголосили День жалоби за загиблими вчора на вулицях Києва українськими патріотами-мітингувальниками, повідомили у міській раді Винник.

«Винниківська громада, справді, шокована та обурена проявами насильства й убивствами невинних людей, - мовить міський голова Винник Сергій Уваров. – Такі трагічні й страшні події не вкладаються в голові. Адже центральні органи влади зобов’язані захищати своїх громадян, а не калічити й вбивати їх! Тим паче, що мирні люди вийшли захищати нас усіх – нашу свободу, нашу демократію, наш європейський вибір! Сьогодні ми висловлюємо щире співчуття рідним загиблих. Сумуємо з приводу смерті цих мужніх, чесних, сильних людей, які впали на барикадах під час мирних протестів проти нинішньої влади тоталітаризму. Висловлюємо всебічну підтримку пораненим під час трагічних київських подій, які були скоєні в святий для всіх українців – День соборності України! Вшановуючи пам'ять істинних українців-героїв нашого часу, закликаю усіх винниківчан вшанувати пам'ять за загиблими, підприємства та установи – вивісити державні прапори з траурними стрічками…»

Сьогодні зранку в винниківських церквах відбулися відправи за жертвами вчорашнього кровопролиття в Києві.

Мер Винник Сергій Уваров також закликав керівників держави до стриманості у ставленні до мирних протестувальників та до діалогу з представниками опозиції.

Він також повідомив, що сьогодні, о 13 годині, винниківчани зберуться біля пам’ятника Незалежності України (вул.Галицька), щоб запалити свічки пам’яті за загиблими вчора в Києві українськими патріотами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ