Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Кримінал

У Вищому антикорупційному суді відбулось підготовче засідання у справі екс-очільника Міністерства енергетики

За участі прокурорів САП у Вищому антикорупційному суді відбулось підготовче судове засідання у справі про обвинувачення колишнього очільника Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, у внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2018 роки. Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

На засіданні колегія суддів розглянула та відмовила в задоволенні клопотання сторони захисту щодо повернення обвинувального акту прокурору та закриття справи.

Після розгляду вказаних клопотань, підтримавши позицію державного обвинувачення, суд ухвалив призначити вказане провадження до розгляду по суті.

Розгляд обвинувального акту заплановано на 12:00 год. 23 січня 2020 року.

Нагадаємо, за версією слідства у 2014 році посадовець отримав у позику 1,249 млн доларів США від фізичної особи. Проте в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», чиновник не відобразив вказану інформацію у щорічних деклараціях.

Посадовцю інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України.

Разом з цим зауважимо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ