Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Януковича активно вербують людей на мітинги. Вимоги до «претендентів»

Кандидати в президенти України активно шукають людей на мітинги перед другим туром і, судячи з усього, «регіонали» налаштовані більш серйозно, пише газета «Сьогодні».

У всякому разі, з десяти вакансій в Інтернеті «люди на мітинг» у восьми випадках роботодавцями виявилися «регіонали». Причому виходити на роботу, як розповіли нам по оголошеннях, потрібно вже за кілька днів.

Беруть людей від 16 до 60 років. Особливих навичок від мітингуючих не вимагають. «Вам не потрібно що-небудь говорити. Просто стояти і махати прапором. Ми підберемо вам варіант більш вигідний для вас матеріально і у вашому районі», - розповів кореспондентам видання Андрій. Ораторських здібностей від агітаторів теж не вимагають. «Вам необов'язково бути симпатиком кандидата в президенти - переконувати людей не потрібно. Вам видадуть інформаційний матеріал і розкажуть, як хвалити кандидата», - розповів роботодавець Георгій.

Умови роботи у лідера опозиції вигідніші. «Час роботи у нас коштує 15-20 гривень, - розповів по телефону Андрій. - Працювати треба до 10-14 годин, так що на 200 гривень на день можете розраховувати». Разом із «живими» грошима тут обіцяють і «соцпакет» - кашу з тушонкою або консервами, гарячий чай, шкарпетки, валянки, намети з обігрівом і УФО-обігрівачі на вулиці. «Ми розуміємо, що зараз дуже холодно, але не переживайте - мерзнути не будете», - розповів ще один посередник Олексій.

Стояти за Тимошенко, як з'ясувало видання, доведеться всього за 10-15 грн в годину, та й той час мітингів обмежується 4-6 годинами. «Максимум заробите в день 80 гривень, харчуванням забезпечимо», - відповіли за оголошенням. А ось зігріватися потрібно буде своїми силами. «Ну що сказати, одягайтеся тепліше», - порадили «роботодавці». Цікаво, що в обох таборах посередники намагаються демпінгувати, щоб заробити собі копійку. «Всі вакансії на мітинги в центрі міста закриті. Але якщо у вас є досвід, і ви дуже маєте потребу в грошах, постараюсь що-небудь для вас зробити. Але це буде коштувати менше - близько 10 грн на годину », - пояснила Олександра. І це при тому, що в 2007 році за таку роботу не платили менше як 30 гривень.

Роботодавці кажуть, що не забезпечують житлом мітингувальників, хоча в акціях, схоже, беруть участь не тільки кияни. Як розповів президент асоціації малих готелів та апартаментів України Дмитро Заруба, попит на тимчасове проживання в столиці зріс. «Тих, що приїхали на мітинги, найчастіше розміщують на недорогих базах відпочинку і в невеликих готелях на околиці столиці. Ажіотаж на тимчасове житло буде за кілька днів до другого туру», - говорить він. Ймовірно, ціни на таке житло зростуть на 20%.

Ріелтори кажуть, що вибори підвищують ціни на оренду житла. Якщо раніше на добу зняти квартиру коштувало від 200 грн, то тепер 350 грн - це мінімум. «У січні попит виріс на 20%. Спостерігачі ОБСЄ знімали двокімнатні квартири з січня до другого туру виборів. Просять чисту, доглянуту квартиру, але обов'язково з виходом в Інтернет», - розповів регіональний директор компанії Роман Салієв, передає ОстроВ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ