Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Януковича ділять посади, аж за вухами лящить

Фракція НУНС ризикує поступитися гуманітарним блоком уряду на користь комуністів, заявляє депутат Леся Оробець. Про це вона заявила, коментуючи перебіг переговорів щодо можливого формату майбутньої коаліції, - повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

"Фракція НУ-НС, і далі "умиваючи руки" у справі формування парламентської коаліції, ризикує втратити вплив на визначення гуманітарної політики нового Кабінету Міністрів", сказала Оробець.

"Наразі дилема, що стоїть перед фракцією, загалом така: або НУНС входить до нового уряду, втримуючи контроль над розглядом  мовних, освітніх, культурних питань, або зберігає "електоральне обличчя", віддаючи гуманітарний блок ідеологічним опонентам", – додала вона.

На думку Оробець, наслідки такого вибору "для найбільш принципових досягнень національно-демократичного табору у гуманітарній сфері неважко спрогнозувати".

"Так було вже у 2006 році. Тоді "Наша Україна", замість поділу повноважень в економічній і гуманітарній сферах із Партією регіонів, грюкнула дверима й отримала Табачника на посаді віце-прем’єра з гуманітарних питань", – сказала вона.

Водночас, на думку депутата, сьогоднішні ризики "згортання здобутків у сфері гуманітарної політики" істотно більші, ніж чотири роки тому.

"Тоді на профільні міністерства в уряді не претендували представники КПУ, яких нині Партія регіонів замість "Нашої України" запрошує до співпраці", - сказала Оробець.

Як відомо, за даними газети "Сьогодні", у разі створення коаліції між Партією регіонів, Блоком Литвина та комуністами, зокрема, міністром праці та соцполітики може стати Петро Цибенко з КПУ, міністром молоді та спорту – комуніст Олександр Голуб або "регіонал" Віктор Корж, міністром агрополітики – комуністка Катерина Ващук.

Міністром охорони здоров'я може стати комуніст Юрій Гайдаєв, міністром освіти - Катерина Самойлик із КПУ або Олена Бондаренко з Партії регіонів.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ