Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Януковича дозріли до скасування указу по Бандері?

Віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко вважає, що рішення Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня, яким визнано протиправним указ про присвоєння звання Героя України лідерові Організації українських націоналістів Степану Бандері, є підставою для скасування цього указу Віктора Ющенка.

За його словами, на підставі цього рішення суду президент Віктор Янукович може видати указ про скасування присвоєння Бандері звання Героя України.

Нагадаємо, що 2 квітня Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним і таким, що підлягає скасуванню, указ про присвоєння Бандері звання Героя України у зв'язку з тим, що Бандера не був громадянином України.

Спікер екс-президента Віктора Ющенка Ірина Ванникова днями дала зрозуміти, що це рішення буде оскаржене. Сам Віктор Ющенко закликав президента Віктора Януковича "усвідомити свою відповідальність і вжити всі передбачені законодавством можливості для запобігання перегляду рішень про увічнення українських героїв".

Ющенко, будучи президентом, присвоїв звання Героя України Бандері в січні.

5 березня Янукович, перебуваючи з візитом у Москві (Росія), заявив, що має намір визначитися з долею указів про присвоєння звань Героя України Бандері та головнокомандувачу Української повстанської армії Роману Шухевичу до 9 травня, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ