Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Ярослава Кіргача немає перспективи росту. Він зупинився, - Андрій Мацяк

Генеральний директор — художній керівник театру імені Марії Заньковецької Андрій Мацяк прокоментував звільнення з театру заслуженого артиста України Ярослава Кіргача.
Генеральний директор - художній керівник театру імені Марії Заньковецької Андрій Мацяк.

Як зазначив в коментарі Гал-інфо Андрій Мацяк, актора не звільнили, а просто з ним завершився контракт.  Ярославу було запропоновано перейти на цивільно-правову угоду для того, щоб він міг і надалі грати свої ролі в театрі Марії Заньковецької, але він не погодився.

"Водночас, аналізуючи кожного артиста, кожного творчого працівника, я дуже багато розмовляю з критиками, з нашими народними артистами, розмовляю з заслуженими артистами. Це такі питання, до яких я вважаю за необхідне залучити до обговорення, щодо кожного працівника, якнайширше коло людей.

І таким чином я прийшов до висновку, поговоривши із тими режисерами, які будуть ставити у нас наступні вистави, вони прийдуть до нас — це запрошені будуть режисери, і взагалі, оцінюючи творчість саме його і інших наших колег, я в цьому випадку прийшов до висновку, що, на превеликий жаль, у нього (Ярослава Кіргача - ред.) перспективи росту немає. Він зупинився. Він зупинився у своєму рості, немає жодної пропозиції творчої, немає жодної самостійної роботи.

Зверніть увагу на наших народних артистів таких, як Святослав Максимчук, Юрій Брилинський чи навіть Борис Мірус, якому 91 рік. Вони постійно їздять, вони зустрічаються з молоддю. Вони постійно розповідають про історію театру Заньковецької, вони читають вірші. Вони постійно перебувають у формі. Тут у цьому випадку ми цього не бачимо, на превеликий жаль.

Але справа не є зовсім критична і катастрофічна, як це видається. На вакантну посаду буде оголошено конкурс і Ярослав, як і десятки інших наших колег з інших театрів та інших міст зможуть взяти в ньому участь.

Я вважаю, що він, як і ще деякі наші колеги, повинні піти на конкурс і в конкурсних умовах довести свою придатність і необхідність для театру Заньковецької",  зокрема зазначив Генеральний директор  художній керівник театру імені Марії Заньковецької.

Нагадаємо, 26 вересня, в театрі пройшла вистава "Украдене щастя", по завершенню якої її режисер-постановник та головний режисер театру, Федір Стригун вийшов на сцену із промовою, в якій повідомив про те, що Ярослав Кіргач зіграв свою останню роль в театрі у зв'язку з непродовженням контракту.

Актори театру виступили проти звільнення Ярослава.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ