Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Яценюка зацікавились бузьками

19 березня у школах міста Буська Львівської області політична партія «Фронт змін» спільно із відділом освіти райдержадміністрації провели свято зустрічі лелек (бузьків) із вирію. Повідомила прес-служба ЛОО «Фронт змін».

 

З давніх давен в Україні лелека є одним із патріотичних символів, що несе позитивні зміни, щастя родинам, з ними повертається весна. Як стверджують орнітологи, на жаль, популяція буськів зменшується через руйнацію їхніх гнізд. Ці птахи облаштовують свої «оселі» у водонапірних вежах, на електричних стовпах та дахах житлових будинків. Людям не завжди подобаються такі непрохані сусіди, тому вони руйнують їхні домівки і не замислюються, що цим самим завдають шкоду не лише самим птахам, але й сільському господарству.

 

«Мета нашого свята - не лише розповісти про лелек як про корисних птахів, які є частиною природи і яких потрібно оберігати, - розповів керівник екологічного клубу ЛОО «Фронт змін» Микола Кадикало. - Але й пробудити увагу молоді та їхніх батьків до «малої» батьківщини, історії краю, його легенд та традицій». «Це свято об'єднало елементи моралі, які вищі за будь-які розрахунки», - наголосив автор ідеї проведення свята, член ради ЛОО «Фронт змін» Орест Шейка.

 

У навчальних закладах міста діти розповідали легенди про заснування древнього Буська та походження назви, співали пісні, показували маленькі сценки з життя цих чудових птахів і закликали із вирію лелек, що несуть зміни. А у Буській гімназії ім. Є. Петрушевича при ЛНУ ім. І. Франка підготували дослідження та презентацію про лелек, рівень професійності яких здивували навіть орнітологів. Кожній школі «фронтовики» подарували герб міста Буськ.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ