Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

У суботу, 30 квітня, у Єрусалимі у Храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь, - НВ.

Напередодні Світлого Христового Воскресіння, у Велику Суботу, християни світу очікують сходження Благодатного вогню. Благодатний вогонь, або Святе Світло символізує вихід з Гробу Світла істинного, тобто воскресіння Господа. Така традиція існує з IV століття.

Церемонія сходження Благодатного вогню відбувається у Храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі, більш відомого як Храм Гроба Господнього, до якого прибувають церковні ієрархи. Вони проходять до невеличкої каплички - Кувуклії Гроба Господнього - місця Його безпосереднього поховання. Перед тим, як зайти, два священники – Єрусалимський патріарх та вірменський архімандрит, проходять перевірку у поліцейських на наявність джерел вогню.

Через деякий час, у Кувуклії з'являється світло, а у храмі починають лунати дзвони. До вірян виходить патріарх і роздає Благодатний вогонь, від якого віряни запалюють свічки та лампадки. Коли вогонь сходить, то в перші кілька секунд не залишає опіків.

Після завершення церемонії сходження Благодатного вогню його доставляють до всіх православних країн, де святкується Великдень, зокрема й до України.

Згідно з давнім повір’ям, якщо Благодатний вогонь не зійде, то настане вселенська катастрофа.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ