Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ЄС підтвердили: українцям не скасують візи без "запобіжника"

Скасування для України, а також Грузії візових вимог для подорожей громадян до Європейського Союзу не відбудеться, доки у Співтоваристві не затвердять нові правила призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами, - Укрінформ.

Такі перспективи розвитку процесу візової лібералізації власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі вкотре підтвердив офіційний співробітник Ради ЄС.

"Не можу назвати конкретних термінів. Для України та Грузії це відбудеться лише після затвердження нового механізму призупинення", - сказав співрозмовник агентства.

Слід також зазначити, що питання ухвалення нового механізму призупинення візових режимів з третіми країнами перебуває у порядку денного міжінституційного переговорного процесу за участю Європарламенту, Ради ЄС та Єврокомісії. Голосування щодо цієї резолюції не включено до порядку денного чергового пленарного засідання Європарламенту 3-6 жовтня у Страсбурзі. Наступна сесія законодавчого органу ЄС запланована на кінець жовтня, але її порядок денний ще не сформований.

26 вересня комітет Європарламенту із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ має затвердити проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, для громадян яких скасовуються візові вимоги.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ