Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ЄС знову висловили стурбованість через Тимошенко і Луценка

Верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон вкотре висловила в середу стурбованість із приводу «останніх подій, пов’язаних із Юлією Тимошенко і її найближчими соратниками, а також щодо загального політичного контексту, в якому ці події відбуваються», і з приводу «нинішньої новини щодо вранішнього несподіваного переведення Юрія Луценка з лікарні назад до в’язниці».

У її заяві, оприлюдненій після зустрічі з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою у Брюсселі, також мовиться: «Я знову нагадала, як важливо, щоб Україна зайнялася впритул випадками вибіркового правосуддя і запобігала їхньому повторенню. У цьому контексті я висловила стурбованість».

Міністр, відповідаючи на питання Радіо Свобода, зі свого боку сказав, що поінформував представників ЄС щодо проблемних питань, зокрема, надав інформацію щодо Тимошенко та Луценка, яка була в розпорядженні МЗС.

«Медичні процедури завершилися, і лікарі у принципі сказали, що не знають, що далі робити. Тому після завершення всіх медпроцедур пан Луценко був переведений назад до колонії… На цей час лікарі не бачать додаткових підстав для його подальшого лікування у стаціонарі», – сказав Кожара.

Колишнього міністра внутрішніх справ у середу вранці виписали з приватної клініки «Оберіг» у Києві, де він видужував після зробленої раніше операції, і етапували назад до колонії, де Луценко відбуває покарання. Його дружина Ірина Луценко стверджувала, що його вивезли в важкому стані, з внутрішньою кровотечею. Опозиція заявляла, що збирається інформувати світову спільноту про це. Натомість у медичному департаменті пенітенціарної служби повідомили, що Луценка повернули до колонії у стабільному і задовільному стані після того, як його виписали лікарі, бо в нього наразі немає показань для перебування у стаціонарі. «Звичайних пацієнтів у таких випадках виписують на третій день. У нашому випадку на наполягання родичів засудженого він перебував у лікарні сім днів після операції», – наголосив заступник керівника медичного департаменту пенітенціарної служби України Зураб Малазонія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ