Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Європі підозрюють, що «свинячий грип» – грандіозна афера

Пандемія свинячого грипу може виявитися найграндіознішою корупційною аферою нашого часу. До такого ж висновку прийшли журналісти датської газети Information, що вивчили зв'язок експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з провідними світовими фармацевтичними компаніями, які збагатилися на продажу препаратів проти цієї хвороби, передають Подробности.

З'ясувалося, наприклад, що багато вчених, що засідають в різних комітетах ВООЗ, ретельно приховують той факт, що вони отримують гроші від фірм-гігантів світової фармакології, пише газета "Нові вісті".

Видання відзначає, що на тлі глобальної економічної кризи завдяки паніці, що охопила світ у зв'язку з пандемією свинячого грипу, фармацевтичні заводи працюють у чотири зміни, потужностей не вистачає.

Тим часом, на цей момент за офіційною статистикою, жертвами грипу A/H1N1 стали 6 тисяч осіб, у той час як середня щорічна смертність під час епідемій "традиційних" різновидів грипу сягає півмільйона.

Причина гіпертрофованої реакції світу на не настільки вже небезпечний свинячий грип, як вважають опитані датською газетою фахівці, полягає в успішній піар-кампанії, проведеної експертами ВООЗ. Деякі з них у прямому сенсі перебувають на службі у виробників вакцини.

ВООЗ оголосила свинячий грип пандемією під тиском групи радників цієї організації на чолі з голландським доктором Альбертом Остенхаусом. Тепер уряд Нідерландів проводить екстрене розслідування його діяльності, оскільки стало відомо, що він отримує зарплату в кількох компаніях, що виробляють вакцину проти свинячого грипу.

Багато інших радників ВООЗ, що наполягли на оголошенні свинячого грипу пандемією, також є платними радниками фармацевтичних гігантів Roche, RW Johnson, SmithKline і Beecham Glaxo Wellcome, що отримали левову частку замовлень на виготовлення вакцин.

Підсумком тиску цих експертів стала резолюція ВООЗ від 7 липня цього року, що дала старт небаченій кампанії масової вакцинації, відзначає газета.

Тим часом, спікер ВООЗ Грегорі Хертл, коментуючи статтю в Information, зауважив, що неможливо відмовитися від послуг провідних світових фахівців лише на тій підставі, що вони фінансово зацікавлені в просуванні тієї чи іншої стратегії боротьби з різними захворюваннями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ