Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Європі стартувала кампанія «Медіа проти ненависті»

Організації Керівного комітету Ради Європи з питань медіа та інформаційного суспільства (CDMSI) започаткували кампанію #MediaAgainstHate у грудні.У Європі стартувала кампанія «Медіа проти ненависті». Про це повідомила прес-служба Національної ради з питань телебачення на радіомовлення.

Європейський форум медіа громад (The  Community Media Forum Europe - CMFE), Європейська федерація журналістів (The European Federation of Journalists - EFJ) і Артикль 19 - оглядові організації Керівного комітету Ради Європи з питань медіа та інформаційного суспільства (CDMSI) - у партнерстві з іншими організаціями у грудні започаткували кампанію «Медіа проти ненависті». Її мета - протидіяти розпалюванню ненависті та дискримінації у традиційних і он-лайн засобах масової інформації шляхом сприяння застосування етичних стандартів, при цьому дотримуючись права на свободу висловлення.

Робота організацій громадянського суспільства ґрунтується на переконанні, що права на рівність і свободу вираження підсилюють одне одного і мають істотне значення для людської гідності. «ЗМІ та журналісти відіграють вирішальну роль в інформуванні щодо політики і громадської думки стосовно міграції та біженців. Оскільки мова ненависті і стереотипи, спрямовані на мігрантів, поширюються Європою, збалансовані та справедливі репортажі ЗМІ необхідні більше ніж будь-коли. Не зважаючи на хороші практики журналістики, додаткове навчання та ресурси для працівників ЗМІ та медіа-організацій сприятимуть розвитку діалогу і демократичних процесів», йдеться у прес-релізі з нагоди початку кампанії.

 #MediaAgainstHate кампанія спрямована на:

– поліпшення висвітлення у ЗМІ питань, пов’язаних з міграцією, біженцями, релігією та маргінальними групами в цілому;
– підвищення потенціалу журналістів, ЗМІ, громадянського суспільства і медіа-спільноти у боротьбі з пропагандою ненависті, нетерпимості, расизму та дискримінації;
– підвищення ефективності імплементації правової структури регулювання мови ненависті та свободи слова;
– підвищення обізнаності про різні види дискримінації шляхом поліпшення інформування із зазначених питань;
– надання підтримки журналістам, котрі викривають розпалювання ненависті і котрі стають мішенню й жертвами ненависті і переслідування за висловлювання.

У рамках кампанії буде організовано серію тренінгів і семінарів для працівників медіа-сфери, регуляторних органів і органів безпеки по всій Європі для обміну досвідом, а також з метою сприяння взаємному навчанню і співробітництву.

У січні передбачено запуск відеоконкурсу, щоб зібрати багатомовні приклади, як країни борються проти стереотипів і дискримінації.

До кампанії залучено партнерів із різних країн Європи, в тому числі Інститут різноманіття ЗМІ (MDI), Хорватську асоціацію журналістів (CJA), Співробітництво з країнами, що розвиваються (COSPE), Інститут медіа громад (COMMIT).

Отримати більше інформації, а також регулярні оновлення можна на сайті  www.mediaagainsthate.org, а також під хештегом #MediaAgainstHate у Twitter.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ