Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Ющенка взялись за комуністів

Українське суспільство має дати належну оцінку діям комуністичного режиму. Про це лідер «Нашої України», Президент України (2005-2010) Віктор Ющенко сказав, виступаючи на відкритті Міжнародній конференції «Співпраця СРСР та Німеччини у міжвоєнний період та під час ІІ Світової війни: причини та наслідки», повідомляє прес-служба Нашої України.

Віктор Ющенко підкреслив, що багато міжнародних інституцій, у тому числі ОБСЄ і ПАРЄ, засудили сталінський комуністичний режим, прирівнявши його до фашистського. Водночас в Україні комуністи і досі знаходяться у владних органах.

«Як би не було важко, європейська спільнота переважно впоралась з викликами фашистської ідеології через міжнародні трибунали, через світовий і національний політичний осуд. Ми прийшли до відчуття, що фашизм відновити важко, чого не можна сказати про комуністичну ідеологію», - сказав Ющенко.

«Ми не пройшли осуду тієї злочинної системи, яка називається сталінізм, і тому у нас така тяжка дорога», - підкреслив Президент України (2005-2010). Тому він наголосив на важливості сьогоднішньої конференції, яка, на його думку, має наблизити українське суспільство до тих оцінок і кроків, які вже були зроблені об’єднаною Європою для вирішення цієї проблеми.

Заступник голови політради «Нашої України» Володимир Огризко, виступаючи на конференції, також підкреслив, що цей форум має стати серйозним імпульсом і сигналом для суспільства про те, що потрібно переводити справу осуду комунізму в політичну площину.

«Треба розпочати процес осудження і засудження комуністичної ідеології як злочинної і тотожної фашизму», - сказав Огризко. За його словами, після політичної частини можна буде перейти до практично-юридичних справ, головним завданням яких буде оголошення комуністичної ідеології поза законом.

Ющенко і Огризко підтримали проект ухвали Міжнародної наукової конференції, в якій пропонується зазначити необхідність створення Міжнародного трибуналу для розгляду злочинів комунізму та розпочати судове переслідування живих виконавців комуністичних злочинів.

Нагадаємо, що 5-6 листопада Київська міська організація Українського добровільного, культурно-просвітницького, правозахисного, благодійного товариства «Меморіал» ім.Василя Стуса, Громадський інститут історичної пам’яті, Національний університет «Києво-Могилянська академія» проводять Міжнародну наукову конференцію «Співпраця СРСР та Німеччини у міжвоєнний період та під час II Світової війни: причини та наслідки», почесним головою оргкомітету якої є Віктор Ющенко.
З доповідями на цьому науковому зібранні виступатимуть не лише авторитетні українські науковці, але й дослідники з Німеччини, Великобританії, Фінляндії, Угорщини, Чехії, Сербії, Грузії.
Науковий форум працюватиме 5-6 листопада в Національному університеті «Києво-Могилянська академія» за адресою: м. Київ, вул. Григорія Сковороди, 2.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ