Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

У забудовника львівського стадіону з’явиться російський власник

Одна з російських фінансово-промислових груп близька до отримання контролю над постраждалою від кризи найбільшою українською металургійною компанією. За інформацією британської Financial Times, обтяжена борговим навантаженням корпорація ІСД, що володіє виробничими потужностями в Польщі, Угорщині та Україні, до кінця поточного місяця може бути продана російському Зовнішекономбанку, який бере участь у транзакції, – повідомило видання Fund Market

 

У ході реалізації угоди група ІСД оцінена в $ 2 млрд.

 

У той же час Зовнішекономбанк стверджує, що просто фінансує угоду і заперечує свою участь в якості майбутнього акціонера.

 

Коло можливих покупців невелике - це може бути вугільний магнат Алішер Усманов або металургійна група "Евраз", що частково належить мільярдерові Роману Абрамовичу. Представники обох груп неодноразово в минулому висловлювали свою зацікавленість у придбанні Індустріального Союзу Донбасу.

 

У той же час кредитори ІСД розповіли, що російська група придбає частку в 50% плюс одна акція, у Сергія Тарути та Олега Мкртчяна залишиться по 25%. Їх колишній партнер Віталій Гайдук, радник прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, виходить з бізнесу.

 

Коментуючи інформацію про угоду, керуючий директор інвестиційного банку Dragon Capital Томаш Фіала оцінив активи ІСД (акції та заборгованість) у $ 4,3-5,3 млрд., що значно менше вартості компанії кілька років тому. «Для ІСД це найкращий вихід зі складної ситуації з борговим навантаженням, - сказав Фіала, - судячи з того, що ми знаємо, переговори про реструктуризацію йшли не дуже добре».

 

За словами інвестбанкіра, серед кредиторів ІСД були Citibank, Raiffeisen, Soci?t? G?n?rale, ING, Calyon Bank, ЄБРР і входить до групи Світового Банку Міжнародна Фінансова Компанія (IFC).

 

Нагадаємо, частиною Індустріального союзу Донбасу є компанія «Азовінтекс», яка будує у Львові стадіон до Євро-2012.

 

Fund Market

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ