Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Західній Україні продовжують перейменовувати «червоні» вулиці

Івано-Франківська міська рада перейменувала три вулиці міста. Рішення про це мерія міста прийняла у вівторок, 23 лютого.

Зокрема, вулицю Краснодонців депутати вирішили перейменувати на вулицю відомого мецената Володимира Войцюка, який нині живе у США. Войцюк 40 років пропрацював вчителем математики Єзупільської середньої школи Тисменицького району і, вийшовши на пенсію, виїхав в США до матері. Зароблені гроші там, у тому числі і працюючи двірником, направляє на реалізацію соціально-культурних проектів у Івано-Франківській області.

Зокрема, на кошти Войцюка проведено газ і споруджено пам'ятники Тарасу Шевченку та Івану Франку в Єзуполі, споруджено пам'ятник героям Західно-Української Республіки і відомому українському вченому-пасічникові Петру Прокоповичу в Івано-Франківську, за його сприяння зняті кінострічки Нескорений, Голод-33 і т.п.

У 2010 році Войцюку виповниться 80 років.

Міськрада також вирішила вулицю тракторну перейменувати на вулицю Софрона Дмитерка.

Дмитерко - єпископ-емерит Івано-Франківської єпархії Української греко-католицької церкви. Помер у листопаді 2008 року і похований у крипті кафедрального собору Святого Воскресіння в Івано-Франківську.

Депутати також перейменували вулицю Дашавського (названу на честь газового родовища у Львівській області) на вулицю останнього кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського.

Міськрада доручила управлінню житлово-комунального господарства виготовити та встановити аншлаги нових назв вулиць, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ