Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Західному оперативному командуванні працював редактор словацького журналу "Оборона" Йозеф Жіаку

Упродовж трьох днів у Західному оперативному командуванні працював редактор словацького журналу "Оборона" Йозеф Жіаку. В рамках візиту іноземний журналіст відвідав Яворівський полігон, Львівський військовий інститут, зустрівся з начальником штабу Західного оперативного командування генерал-лейтенантом Віктором Тютюнником.

 Йозеф Жіаку - випускник колишнього Львівського військово-політичного училища, тому під час роботи у військовому ВНЗі з особливою приємністю відзначав зміни на краще. Редактор словацького видання подивився на переобладнані аудиторії, побував у храмі, що знаходиться безпосередньо на території вищого навчального закладу, і навіть встиг поспілкуватись з курсантами факультету журналістики. В ході бесіди він стисло розповів про свій творчий шлях. У полковника запасу Йозефа Жіаку за плечима 30-річний досвід служби у Збройних силах Словакії. Близько 3 років він очолює редакцію журналу "Оборона", до речі, єдиного військового видання країни. Його теперішнє життя складається з численних відряджень, адже значна частина словацьких військовослужбовців несе службу далеко за межами держави, зокрема в Іраку, Афганістані, Косово, на Кіпрі тощо.
Спеціально для гостя українські військокі провели презентацію Яворівського полігону і Центру міфотворчості та безпеки, згодом продемонстрували можливості 15-ї миротворчої ділянки полігону.
Зустріч з начальником штабу оперативного командування стала завершальною ланкою візиту. Ійськовий керівник ознайомив Йозефа Жіаку з ходом реформування військ ЗОКу, розповів про вирішення питань щодо соціального захисту військовослужбовців і запросив на українсько-словацьке навчання, проведення якого заплановане на липень цього року.
За словами Йозефа Жіаку, йому вдалося отримати відповіді на всі питання, тому вже невдовзі на шпальтах словацького журналу вийде цікавий матеріал про українських військовослужбоців. Повідомляє прес-центр ЗОКу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ