Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У західному центрі перепідготовки військових відбувся перший випуск за спеціальністю «Німецька мова»

За Програми НАТО-Україна на 4-х місячних курсах у Західному регіональному центрі перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців пройшли перепідготовку 10 осіб, – повідомили у регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

 

Учора, 10 березня, у приміщенні Львівського інституту Міжрегіональної академії управління персоналом відбулася урочиста церемонія присвячена випуску слухачів курсів перепідготовки військовослужбовців, які навчалися за напрямком «Німецька мова».

 

На ній були присутні: радник директора Державного департаменту адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку Міноборони Андрій Рой, асистент менеджера Програми НАТО-Україна Олександра Огороднікова, начальник юридичного відділу цієї установи Олександр Аверков, керівник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (м. Львів) полковник Володимир Ярцев, начальник центру особового складу Західного оперативного командування полковник Михайло Герцик, почесний консул Німеччини у Львові Мирослава Дякович, представники Львівської обласної і Шевченківської районної держадміністрацій, інші високоповажні гості та представники засобів масової інформації.

 

За даною програмою на 4-х місячних курсах, що фінансувалася НАТО та проводилась Західним регіональним центром перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, пройшли перепідготовку 10 осіб. Усі вони успішно склали тест, який включив письмо, аудіювання та співбесіду. І отримали сертифікати відповідного рівня складності володіння іноземною мовою міжнародного зразка.

 

З напутніми словами до випускників звернулись представниця Північноатлантичного альянсу, викладачі, та ті, хто брав участь у процесі їх перепідготовки.

 

«Курси розраховані на задоволення потреб працевлаштування у цивільному житті, виходячи з аналізу ринку праці у співпраці з Державною службою зайнятості України», - заявив Андрій Рой.

 

Олександра Огороднікова запевнила, що згідно її інформації більшість людей, які раніше навчалися на мовних курсах за Програмою НАТО-Україна знайшли гідне застосування своїм знанням.

 

Під час урочистостей радник директора Державного департаменту адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку Міноборони Андрій Рой за багаторічну співпрацю із Західним регіональним центром перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців нагородив грамотою керівника Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (м. Львів) полковника Володимира Ярцева.

 

Додатково. Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців діє у Львові з 1997 року. З 1999 року тут функціонують й курси НАТО, покликані допомогти країнам, які мають намір приєднатися до альянсу чи ЄС, досягти необхідної мовної підготовки миротворчих контингентів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ