Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Західних областях України відновили призов до армії – у марлевих пов’язках

Відповідно до рішення тимчасово виконуючого обов’язки Міністра оборони України Валерія Іващенка у зв’язку із зростанням захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції та оголошенням карантину з 2 листопада з обласних збірних пунктів були тимчасово припинені відправки призовників для комплектування військових частин Збройних сил України та інших збройних формувань. Повідомив підполковник Вадим Бакай, Регіональний медіа-центр МО України (Львів).

 

 

 

 

Як повідомив начальник відділу призову та комплектування територіального управління Західного оперативного командування полковник Валерій Рибачук, сьогодні, 18 листопада, з обласних збірних пунктів Західного оперативного командування відновлено відправки молодого поповнення для комплектування військових частин. Загалом військкомати Західного ОК, а це дев’ять областей, мають ще призвати 3372 особи.

 

«Через карантинні заходи працівникам військових комісаріатів довелося додатково оповіщувати призовників щодо перенесення строків формування команд та їхньої відправки у війська. Крім того через перерву у роботі скоротився час для призову відповідної кількості юнаків, тому для якісного проведення осінньої призовної кампанії кількість молодого поповнення, що перебуватиме у ці дні на обласних збірних пунктах, збільшиться», — сказав полковник Валерій Рибачук.

 

Він також зауважив, що у складний період курівництвом Західного ОК були вжиті профілактичні заходи щодо недопущення поширення грипу у військових частинах та установах Збройних Сил України, які розташовані на теренах оперативного командування, припинено роботу призовних комісій тощо. Це дало змогу уникнути масового захворювання на ГРВІ військовослужбовців строкової служби, військової служби за контрактом та призовників.

 

«Сьогодні, під час відправок, на обласних збірних пунктах проводяться відповідні профілактичні заходи, — розповів Валерій Сергійович. — Всі призовники на час слідування забезпечуються марлевими пов’язками, а на ОЗП створені їх необхідні резерви. Цьому посприяли відповідні відділи та управління охорони здоров’я на місцях. Там постійно провітрюються приміщення, дезінфікуючими розчинами протираються підвіконня, стільці. У приміщеннях, де перебувають новобранці, підтримується постійна температура. Перед кожним кабінетом лежать килимки просочені дезрозчином, а персонал працює виключно у захисних масках. До речі, на ОЗП є дві кімнати, обладнані під ізолятори, що передбачено керівними документами, тому, у разі потреби, виявлених хворих призовників можна одразу ізолювати».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ