Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У закладах охорони здоров'я Львівщини розгорнуто 3700 резервних ліжок

У закладах охорони здоров'я Львівщини розгорнули 3700 резервних ліжок. Усі медичні установи працюють цілодобово. Про це повідомило ГУ охорони здоров’я Львівської ОДА.

Перелік заходів, які проведені на Львівщині для подолання епідеміологічної ситуації. 

1. Відбулася робоча зустріч провідних медпрацівників Львівщини з Міністром охорони здоров’я та головними спеціалістами МОЗ, на якій проаналізовано стан організації медичної допомоги пацієнтам з грипом, визначено основні проблемні питання. Лікарів Львівщини отримали консультативну допомогу від головних спеціалістів МОЗ України: головного акушер-гінеколога, головного анестезіолога, головного токсиколога.

2. Усі заклади охорони здоров’я Львівської області переведені на цілодобовий режим роботи.

3. Розгорнуто 3700 резервних ліжок в закладах охорони здоров’я.

4. Посилено бригади чергових лікарів у всіх лікарнях області.

5. Проводиться телефонне опитування вагітних жінок щодо моніторингу їх здоров’я.

6. У сільській місцевості проводиться посиній патронаж дітей.

7. З 30 жовтня працює гаряча телефонна лінія головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА, до якої залучені авторитетні лікарів, працівники медичного коледжу, психологи.

8. Залучено автомобілі підприємств комунальної власності та приватних перевізників до обслуговування викликів дільничними лікарями та бригадами швидкої медичної допомоги у м.Львові, Дрогобичі

9. Західним оперативним командуванням виділено автомобілі швидкої допомоги.

10. Цілодобово здійснюються виїзди консультантів обласного центру медицини катастроф в ЦРЛ для надання  спеціалізованої допомоги важким хворим

11. Обласним штабом з ліквідації надзвичайної епідемічної ситуації створено робочу групу, яка куруватиме порядок отримання і доставки гуманітарних вантажів.

12. З 31 жовтня, на адресу Львівської обласної державної адміністрації та Львівської міської ради почали надходити вантажі з гуманітарною допомогою для подолання епідемії грипу у Львівській області. Перший вантаж надійшов з Республіки Польща.  Зокрема, від Малопольського воєводства Республіки Польща Львівщина отримала апарат штучної вентиляції легень, 80 упаковок «Таміфлю», 70 комплектів захисного одягу та 300 захисних масок. Усю гуманітарну допомогу передано в заклади охорони здоров’я Львівської області.

13. Отримано 500 000 і розподілено між ЗОЗ одноразові маски від МОЗ України

14. Забезпечено підтримання необхідного температурного режиму та водопостачання в установах та закладах, житлових приміщеннях, на транспорті тощо

15. Здійснюється активна  санітарно-освітня робота серед населення щодо засобів індивідуального захисту та профілактики пандемічного грипу та гострих респіраторних вірусних захворювань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ