Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У закритому режимі відбудуться попередні слухання у справі Надії Савченко

Сьогодні, 30 липня, в суді російського міста Донецьк Ростовської області відбудуться попередні слухання у справі української льотчиці Надії Савченко. Очікується, що проходитимуть вони в закритому режимі.

Як повідомив у своєму Twitter один із адвокатів Савченко Марк Фейгін, слухання розпочнуться об 11 годині за місцевим часом.

За його словами, сторона захисту українки готує низку клопотань до суду.

«Постараємось, попри отримані відмови, змінити підсудність. Ми повинні вирішити ряд дуже суттєвих питань, наприклад, щодо відвідувань Савченко – тепер для її відвідувань необхідне рішення суду. І найголовніше, це на яку дату буде призначено перше відкрите судове слухання. У нас з цього приводу є свої міркування, які ми поки не хочемо оприлюднювати», – сказав Фейгін російській агенції ТАСС.

За словами Фейгіна, на суді крім нього, буде іще один адвокат Савченко Микола Полозов, а третій захисник Ілля Новіков приєднається пізніше, бо перебуває в Україні. 

Водночас сестри Надії Савченко Віри на суді не буде. Представники Генконсульства України теж не зможуть потрапити до зали судових засідань. 

У Росії Савченко звинувачують у вбивстві російських журналістів на Донбасі та незаконному перетині кордону. В Україні тим часом Генпрокуратура підозрює сімох росіян у скоєнні злочинів проти Надії Савченко.

За даними захисту українки, наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили її в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. За доказами, які надав захист, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, бо потрапила в полон іще до їхньої смерті, це також підтвердили українські мобільні оператори. Вони кажуть, що телефони Савченко вже працювали на території бойовиків у момент вбивства російських журналістів на сході України.

Росія відмовляється визнавати як аргумент для звільнення і міжнародний імунітет Надії Савченко, яка є депутатом Верховної Ради, як члена делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Радіо Свобода

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ