Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Запоріжжі міліція придушила «Свободу»

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» звертається до Генеральної прокуратури України, МВС, СБУ та ЦВК з вимогою невідкладного реагування та розcлідування події, що трапились 1 січня 2010 року в Запоріжжі під час передвиборчої зустрічі на підтримку кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока. «Свобода» вимагає негайно притягнути до відповідальності осіб, причетних до нападу на учасників зібрання та незаконного затримання довіреної особи кандидата в Президенти України Олега Тягнибока. Повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

 

Події 1 січня 2010 року в Запоріжжі стали своєрідним показником реального стану справ забезпечення законності, прав людини та "рівних" виборчих можливостей кандидатів на пост Президента. Злочинна влада, сплетена сумішшю регіоналів, комуністів та бютівців, не соромлячись, показала свій справжній звірячий оскал. Роками обманюючи мешканців Запоріжжя, створюючи ілюзію демократії та безсоромно маніпулюючи настроями громадян, злочинці при владі були не готові до активної протидії запорожців, які не побоялися в перший день нового року підтримати ініціативу Всеукраїнського об’єднання «Свобода» щодо вшанування 101 річниці від дня народження Провідника української нації Степана Бандери.

 

Невдала спроба влади заборонити захід «Свободи» переросла в потурання міліцією діям українофобів, які застосували сльозогінний газ проти Віталія Подлобнікова і Анатолія Пенька - довірених осіб кандидата в Президенти Олега Тягнибока. Проплачений антиукраїнський набрід намагався не пропустити на зустріч з Олегом Тягнибоком членів «Свободи» та прихильників організації. Кримінальні елементи напали на державний прапор України. Згодом відбувся арешт представників Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та представників громадськості. Серед затриманих - і голова Запорізької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Подлобніков - довірена особа кандидата в Президенти Олега Тягнибока.

 

Незаконні дії міліції в чергове ставлять під сумнів їхню спроможність адекватно реагувати та забезпечувати дотримання закону в області. Недавні події в Запоріжжі, коли в учасників патріотичного заходу стріляли місцеві депутати-регіонали, а міліція фактично проігнорувала очевидне порушення законності, ще раз підтверджують, що політична заангажованність правоохоронних органів досягла критичної мети, адже представники озброєного державного органу керуються не власним сумлінням та вимогами Конституції, законодавства, а вказівками політичного керівництва. Такий стан справ несе загрозу національній безпеці нашої країни.

 

Бандитські дії працівників міліції, скоординовані з нахабними нападами найманих бойовиків не залишають і краплі сумніву у спланованому характері випадок проти ВО «Свобода» та пряму причетність до цього керівництва МВС в Запоріжжі.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» звертається до Генеральної прокуратури України, МВС, СБУ та ЦВК з вимогою невідкладно відреагувати, розслідувати події, що відбулися 1 січня 2010 року в Запоріжжі та притягнути до відповідальності осіб, причетних до нападу на учасників акції 01.01.2010, незаконного затримання довіреної особи кандидата в Президенти України Олега Тягнибока. Подібні речі не можуть залишатися безкарними, оскільки породжують злочинне нехтування законодавства, унеможливлюють нормальний розвиток суспільства, ставлять під сумність легітимність проведення поточної передвиборчої кампанії.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ