Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Запоріжжі жінка з немовлям у візочку впала у шахту ліфта

Надзвичайна пригода сталася 28 березня близько о пів на третю дня в Ленінському районі Запоріжжя. У багатоповерхівці по вул. Зерновій, 30 у шахту ліфта впала жінка з місячною дитиною. Врятувати маму з братиком допомогла 18-річна дочка постраждалої.

Як розповіли РепортерUA очевидці, діставали жінку та її малюка збіглися на крики дівчини сусіди, прибіг ліфтер і рятувальники, що прибули за викликом.

Як розповіла сама постраждала жінка лікарям швидкої допомоги та рятувальникам, вона з двома дітьми - місячним сином в колясці і 18-річною дочкою - спускалася в ліфті з восьмого поверху на перший. Коли ліфт зупинився на першому поверсі, жінка почала виходити і вивозити коляску з сином. Коляска з малюком була наполовину вже вивезена, як раптом ліфт раптово став рухатися вгору з незакритими дверима і старшою дочкою в ньому. З жахом жінка рвонула коляску на себе, але не втримала рівноваги. Спочатку в шахту ліфта впало немовля, слідом за ним туди стрибнула мати.

Тим часом ліфт відвіз старшу дочку на дев'ятий поверх. Дівчина в істериці кричала й кликала на допомогу. Також, не розгубившись, вона набрала номер рятувальників "101".

«Коли дівчина додзвонилася на "101", у неї була справжня істерика - вона плакала і кричала, благаючи про допомогу. Начальник оперативно-координаційного центру ГУМНС області Андрій Майба зумів по телефону заспокоїти дівчину і пояснити їй, що вона повинна робити. Треба віддати належне дівчині, вона взяла себе в руки і чітко виконала всі вказівки рятувальників - тримати ліфт на дев'ятому поверсі, не натискати жодних кнопок і постаратися не дати викликати ліфт з іншого поверху, не даючи йому спуститися вниз, де на дні шахти була її мама з братиком», - розповіла помічник начальника ГУМНС у Запорізькій області Юлія Баришева.

У постраждалої жінки потрійний перелом ноги, забиття і синці, малюк цілий і неушкоджений.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ