Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Зарудцях розпочали капітальний ремонт центральної вулиці

У селі Зарудці Львівської міської ОТГ реалізовують громадський проєкт – капітальний ремонт центральної вулиці І. Франка.
Фото – Офіс Львівської громади у Зашкові

Про це інформує пресслужба Львівської ОТГ.

"Ця подія направду є історичною для всієї громади Зашкова, Завадова та Зарудців, – зазначає авторка проєкту Оксана Чекайло. - Це наш перший досвід участі в громадському бюджеті Львова, коли мешканці особисто переконалися, що їхні голоси та активна позиція є вирішальними. Нам казали, що  ремонт дороги – це не зовсім про громадський бюджет, багато хто не вірив.  А ми ризикнули. І сьогодні урочисто відзначаємо початок ремонтних робіт".  

Цікаво, що у самих Зарудцях  проживає  близько 600 людей, проте авторці проєкту та команді підтримки вдалося назбирати понад 1,5 тисячі голосів. Для цього активісти навіть поїхали до Львова, де у людних місцях, біля торгових центрів агітували за свій проєкт. 

Переможцем у громадському бюджеті цей проєкт не став.  Проте, зважаючи на велику кількість голосів, Львів профінансував таки капремонт дороги і виділив 3 млн грн. Уже зіграно всі тендерні закупівлі, підписано угоду на виконання робіт і у вівторок стартував ремонт вулиці Франка. Роботи зроблять на 2 км 300 м. 

Вулиця Франка, є ґрунтовою і  давно потребує капремонту. Тут зосереджені основні соціально важливі  об‘єкти населеного пункту – школа, ФАП, Народний дім, церква, дитячий та спортивний майданчики, пам'ятник героям УПА. Цією вулицею їздить автобус, який сполучає населений пункт зі Львовом. Також місцеві сподіваються, що відремонтована дорога допоможе  залучити інвесторів, зокрема для розвитку рекреації та туризму. Під час капремонту вулицю мають заасфальтувати, а також зробити  тротуар та водовідведення.  

На час ремонту зміненять маршрут, який сполучає Львів і Зарудці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ