Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Зарваниці відбулася Тридцять друга сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ

20-21 жовтня 2006 року у Зарваниці (Тернопільсько-Зборівська єпархія) відбулася Тридцять друга сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ — повідомляє прес-секретаріат глави УГКЦ. У її роботі сесії взяли участь 13 архієреїв, які діють на території України. Очолив роботу Синоду Блаженнійший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький.

Засідання розпочалися із аналізу виконання рішень минулої сесії Митрополичого Синоду. Зокрема під час Тридцять першої сесії було продовжено роботу над проектом Статуту Колегії єпархіальних радників, а під час цієї сесії цей документ з внесеними поправками та доповненнями було затверджено на трирічний випробувальний термін.
Крім того, під час цієї сесії було вирішено розпочати працю над ще двома документами: Статутом Душпастирської ради (Блаженнійшого Любомира до наступної сесії Митрополичого Синоду Владики попросили опрацювати його проект) та Положення про обов’язки декана (опрацювати проект та подати його на розгляд на наступну сесію доручено Преосвященному Владиці Софронові (Мудрому).
Упродовж роботи Синоду багато уваги було присвячено розгляду Проекту боротьби за тверезий спосіб життя, який подала Комісія душпастирства охорони здоров’я. Над цією проблемою Владики – члени Митрополичого Синоду застановляються уже впродовж довгого часу. Основний наголос робиться не на боротьбу Церкви з алкоголізмом, а за тверезий спосіб життя.
У підсумку під час цієї сесії Проект боротьби за тверезий спосіб життя було затверджено до виконання. Тепер першим кроком у реалізації Проекту стане призначення до 20 листопада 2006 року у кожній єпархії відповідальних за його реалізацію осіб.
Іншими темами Тридцять другої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії були питання українсько-польських взаємин; затвердження з внесеними змінами і доповненнями Статуту Загальноцерковного фонду на потреби УГКЦ у країнах, де не створено церковних структур Церкви; визначення складу делегації від УГКЦ на ІІІ Європейську екуменічну асамблею до Сіб’ю (Румунія) та питання юрисдикції над Львівською духовною семінарією Святого Духа.
21 жовтня Владики – члени Митрополичого Синоду у Зарваницькій крипті, де спочивають тлінні останки Владики Михаїла (Сабриги), відслужили Панахиду. Владика Михаїл помер 29 червня 2006 року після тривалої хвороби серця.
Наступна сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії Української Греко-Католицької Церкви відбудеться у грудні 2006 року.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ