Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Зашкові відбудеться фестиваль молоді, присвячений 115-й річниці від дня народження Євгена Коновальця

17-18 червня 2006 року у селі Зашків Жовківського району відбудеться фестиваль молоді „Зашків-2006” – присвячений 115-й річниці від дня народження Євгена Коновальця, — про це повідомили в Управлінні у справах сім’ї та молоді  Львівської ОДА.
Фестиваль організовує Управління у справах сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації разом із молодіжними громадськими організаціями.
У програмі заходу запланована участь близько 5000 молодих людей – представників молодіжних організацій, навчальних закладів, молодіжних лідерів та молодих депутатів і політиків. 
Програма фестивалю передбачає віче біля пам’янтника Євгену Коновальцю; виступ військового хору та оркестрів, показові виступи спортсменів; виступи бардів, хорів, танцювальних колективів та молодих виконавців.
Євген Коновалець — визначний український військовий і політичний діяч, полковник Армії УНР, командант УВО, голова Проводу Українських Націоналістів (з 1927). Народився 14 червня 1891 року у с. Зашків Львівського повіту (тепер Жовківського р-ну Львівської обл.). Загинув Євген Коновалець 23 травня 1938 року у Роттердамі (Голландія), відкриваючи поштовий пакет, в якому знаходився вибуховий пристрій, переданий йому агентом радянських спецслужб. Похований на кладовиці Кросвік у Роттердамі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ